zondag 23 oktober 2016

cowboys& indianen feestje organiseren!

Een kinderfeestje Organiseren.
Ik wou dit jaar zelf de activiteiten voor het kinderfeestje bedenken.
Dit jaar deden wij een groot spel , levend ganzenbord met het thema cowboys&indianen.Ik heb het spel uitgewerkt in een draaiboek en het spel gelamineerd zodat ik zelf  nog een keer weer kan gebruiken.Wil je echt alles zelf maken vraagt dit spel wel enkele weken voorbereiding.

het spel heeft 45 stappen.

Het spelen van levend ganzenbord.
Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je
de deelnemers in minimaal twee of drie groepen. Deze
groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar of ieder voor zich doordat elk groep een eigen dobbelsteen heeft.Het doel van het levend ganzenbord
is om als eerste de finish te bereiken.
spel elementen: je heb lege vlakken en spel-vlakken zet deze in word per pagina dus totaal 45 pagina,s met  een leuk plaatje naast het nummer en de opdracht en het ziet er  al feestelijk uit.
Je kan dit spel meerdere keren doen en de spel-elementen vervangen voor anderen als je bv andere thema,s maakt .

Wie heeft er zin in een spelletje!

1

2  ga 2 plekken vooruit

3
4 sporen zoeken .zoek alle voetsporen bij elkaar .van welk dier zijn deze(maak gelamineerd voetsporen 10x en verstop die samen met een knuffelbeer)
5 gooi nog keer
6 drafbaan maak 2 stokpaardjes  van hout en met lint en pionnen maak je mooie hindernisbaan.2 tegen 2 race wie snelste is van jou groepje.
7
8 puzzeltijd wie als eerste de puzzel af heeft gewonnen.je kunt mooi thema plaatje uitprinten en lamineren en in stukken knippen dan wordt het een puzzel.
9 schmink jezelf tot cowboy en indiaan . schmink-krijtjes en een spiegel en zandloper van 5 minuten of kookwekker voldoet.
10
11 raad het plaatje. zoek 12 plaatjes van internet in het thema print die knip deze netjes uit en lamineren maar en dan ook uit knippen. het werk zo iemand pak een plaatje en ander raad wie/wat je bent.
12
13 ga nog keer aantal gegooide ogen verder.
14
15 goud zoeken,zoek minstens 1 goudklompje ,(als je klaar bent verstop de goudklompjes goed voor de andere cowboys&indianen)goud zoeken.Zorg dat 20 stuks grote en kleine kiezelstenen heb verf deze met spuitbus goud .in teil,bak vol met zand verstop de goudstukken en leg er zeef boven op.
16
17 jullie zijn in de put gevallen wacht tot er iemand voorbij komt om jullie te helpen ,of maximaal 2 minuten zitten .gelukkig kunnen jullie intussen iets lekkers eten!
18
19
20 blik gooien .spaar blikken op en maak zelf pitten,zakken of gebruik tennisballen.variant met warm weer kan waterpistolen gebruikt worden.
21
22
23 touwtrekken .zorg voor lang touw graag wel zacht ondergrond gras,zand,matten ivm vallen .
24
25 koek/snoep happen. waslijn met dropsleutel of ontbijtkoek en blinddoek.
26 pijl en boog schieten .je kunt ze zelf maken maar je heb tegenwoordig ook hele goedkope setjes te koop!
27
28 de gevangenis jullie zijn in de gevangenis beland.zit je straf uit en sla 2 beurten over of zit 5 minuten .Intussen leef je op water en brood.
29
30 maak een totempaal: van wc-rollertjes en knutselpapier , stickers kun je leuke totempalen maken.
31 maak een mooie boeven-foto leg een indianentooi en cowboy hoed klaar en camera.Maak van ten voren een kartonnen of hout frame met wanded erop.
32
33 sla een beurt over
34
35
36 lasso werpen om dier /voor werp. zorp voor lang touw .En mooiste is als je een houten stier kunt maken ,maar een trekker of stoel voldoet ook.
37
38 ga drie plaatsen terug
39 ga vijf plaatsen terug
40 raad het voorwerp : in een emmer zitten allerlei voorwerp handdoek erover en grabbelen maar en raad wat je voelt.
41
42
43 hoefijzers gooien: je heb 3 hoefijzers nodig en een stevig stok of paal en een gras/zand oppervlakte .tip verf de gebruikte hoefijzers om roetvlekken te ver komen.wel eerst schoonmaken en schuren.
44
45 finish.!

Tip om uitnodigingskaarten maken!
maak leuke wanded -uitnodigingskaarten  met foto van je eigen kind in cowboy kleding!
links foto en recht kleine informatie tekst met waar,datum ,hoe laat,locatie evt tel.nr. voor afzeggers.en printen maar en daarna kun je ze vouwen en uitdelen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten